info
 

Info

Blog


Water

Birds Perspective

Locatie

Fantasy

Studio

Curves on Curves

Nude / Lingerie

Movies


Contact:
info@markderoophotography.com


Ha allemaal, leuk dat je komt kijken!

Over mij:
Ik ben Mark, woonachtig in het pitoreske Rhenen (utrecht). Inmiddels heb ik meer dan 20 jaar ervaring met fotografie. Het is echt een onderdeel van wie ik ben, een manier van de wereld zien. Het zit in hart en nieren. Het blijft continue een uitdaging om mezelf te blijven verbazen. Ik zoek altijd naar nieuwe invalshoeken om dat doel te bereiken. Routine in fotografie is niet voor me weggelegd.

Naast fotografie heb ik ook nog een leven dat ik deel met mijn partner en twee katten. We houden erg van winkelen, de Japanse keuken, zowel uit eten, als zelf bereiden. Veel zijn we bezig met het nog mooier en beter maken van ons huis en tuin. Ook gaan we vaak op ontdekkingstochten naar mooie plaatsen. (hierdoor vinden we ook weer shootlocaties) En wat we erg belangrijk vinden zijn gezellige momenten met vrienden.

Werkwijze:
Ik bouw graag mijn eigen werelden, die slechts voor een fractie van een seconden bestaan.
Hierdoor is mijn werkwijze erg kunstmatig. Zelden werk ik met bestaand (ongemodificeerd) licht. Ik houd ervan om alles onder controle te hebben.
Ik ga niet naar een plek waar ik op zoek ga naar het juiste licht, maar doe het omgekeerde.
Ga naar een plek die ik mooi vind, en daar het juiste licht in maken. Hiervoor heb ik een zeer uitgebreide toolbox. Ik werk met zeer krachtige flitsers en effect apparatuur zoals mistmachines om m’n werk het karakter te geven wat ik wil op dat moment.

Maar ho, is niet alles photoshop dan?
In mijn geval niet, ben nog een klassieke beeldmaker die echt naar een locatie gaat. Moet er een berg beklommen worden in Oostenrijk voor het juiste beeld, dan beklimmen we die. Moeten we een regeninstalatie buiten neerzetten voor wat neerslag in de foto op een plaats waar geen kraan is, niets is mij te gek. Ik reis stand en land af voor bijzondere locaties. Mijn hobby / gekte zit in dat stukje echt autenthiek maken wat er eigenlijk niet is. Of zoals eerder gezegd, m'n eigen wereldje creeeren. Om die reden heb ik mensen om me heen verzameld met dezelfde drive voor beeld als die ikzelf heb. Het maken van een beeld kost soms gewoon een dag tijd.

Kan ik model voor je staan?
Veelal werk ik met dezelfde modellen. Ben een verzamelaar van foto's, niet van modellen. Ik vind het prettig een groep mensen om me heen te hebben waar ik van op aan kan gezien mijn fotografie ook veel voorbereiding vergt.
Af en toe ben ik op zoek naar nieuwe samenwerkingen met (ervaren) modellen met de juiste looks. Je bent altijd vrij om me een mail te sturen. Zet in het bericht wie je bent, welke interesse je hebt in mijn fotografie, en vooral belangrijk, stuur foto's van jezelf mee.

Een kanttekening die ik hier bij heb:
Reageren doe ik slechts op complete mails. Mails zonder foto's, of verwijzingen naar een gesloten instagram kanaal waar ik eerst fan/volger van moet worden, doe ik helemaal niets mee.
Tenzij je zelf zo een goed concept/plan hebt, waar ik geen nee tegen durf te zeggen, werk je als model vooral mee aan plannen die uit mijn hoofd komen. Eigen inbreng is natuurlijk wel altijd welkom, zodat we het idee samen nog groter kunnen maken.
Ik bied geen fotoshoots op wens van particulieren aan, ook niet tegen betaling. Ook werk ik niet voor only fans doeleinden. (Alle beelden willen hebben, en ik niets mogen publiceren)

Ik ben beeldmaker, kan ik een keer met je mee op pad?
Nee helaas. Ik vertrouw dit alleen aan vrienden toe.
Wel bied ik periodiek een workshop aan waar je uiteraard welkom in bent.
Af en toe maken we ook backstage filmpjes die je kan terugvinden op deze website, en mijn youtube kanaal. Ook is er een blog waar ik af en toe schrijf over onze avonturen.Gerelateerde websites:

Facebook

Instagram

Zoom account

Mijn Youtube kanaal